Anthon Berg varmer op til julen ved at sprede glæde og generøsitet – se videoen her

posted in: Events, Film & tv, Gossip | 0

For ikke længe siden besluttede Anthon Berg sig for at sprede glæde og generøsitet – i tre timer blev København sat på den anden ende i et ”happy-go-lucky” virvar af kys, kram, søde beskeder og komplimenter på gader og stræder. Den søde video vil nok gøre selv de mest hærdede typer bløde om hjertet – og vi får vel ikke en meget bedre opvarmning til årets julemåned, hvor kærlighed, hygge og glæde jo netop er i centrum 🙂

Som reaktion på en nyligt offentliggjort analyse, der viser at kun 7 % af københavnerne dagligt oplever generøsitet og at hele 89 % af danskerne ønsker mere generøsitet i hverdagen, sendte Anthon Berg en smuk novembermorgen ni hold af sted for at sprede generøsitet og smil i bybilledet. I tre timer blev København sat på den anden ende i et ”happy-go-lucky” virvar af kys, kram, søde beskeder og komplimenter på gader og stræder. Generosity Hunt har fået sin debut i Danmark – inspireret af det hippe amerikanske fænomen Scavenger Hunt, som bl.a. holdes hvert år i Central Park i New York. Generosity Hunten kan opleves i en lille viral film der sættes fri online i dag, for at sprede smil og god stemning op til weekenden.

80 generøse udfordringer. Ni hold. Tre timer. Én vinder. Anthon Bergs Generosity Hunt blev skudt i gang under blå himmel i starten af november, og Ungdommens Røde Kors, sociologistuderende fra Københavns Universitet, medarbejdere fra Rigshospitalets børneafdelings café, et håndboldhold og en masse andre tog kampen op for at gøre København til et mere generøst sted – og for at vinde de 25.000 kr., der var sat på højkant til et generøst formål i byen.
Forfatter Lars AP fra Bevægelsen Fucking Flink var med i juryen og er sikker på, at missionen om at sprede generøsitet og glæde blev opnået. ”Generøsitet smitter. Og jeg tror, de fleste kan nikke genkendende til, at når man oplever en overskudspræget handling, bliver man selv varm indeni”, siger han. Og varme var lige præcis hvad københavnerne fik at mærke. Folk blev båret over vejen i kongestol, blev opfordret til at give deres kæreste blomster og fik masseret deres trætte shoppefødder. Og i Illums højtaler fik holdene sendt spontane, generøse hilsner ud til folk i formiddagsmylderet. Fra en pink talerstol ved Storkespringvandet blev der uddelt komplimenter og holdt taler om generøsitet, og travle caféer og flyttemænd oplevede pludselig at blive hjulpet fra alle sider.

Leave a Reply