Forkæl veninderne med en lækker rødvin fra Toscana

posted in: Shopping | 0

Der er blevet lavet vin i århundreder i Toscana, og det er der en grund til, for der produceres rødvin, der er så lækker, at du næsten kan se udsigten over de smukke, italienske vinmarker, når du smager på den. Klimaet i Toscana er ideel til dyrkning af druer, og derfor er det også en af Italiens vigtigste vinregioner.

Druerne får meget sol om dagen, og da mange vinmarker ligger højt i bakket terræn, så svinger temperaturen meget mellem dag til nat. Det gør, at druerne bedre bevarer et godt syreindhold, og det giver en rigtig god aroma. Vinbønderne satser på kvalitetsprodukter frem for volumen, og Toscana har derfor nogle af de højeste vinklassifikationer i Italien. Der dyrkes flest druer af arten Sangiovese, hvilket er den mest dyrkede drue i Italien. Der er dog stor forskel på kvaliteten, men netop i Toscana yder druen sit bedste og kommer til sin ret på grund af det fordelagtige klima.

rødvin fra toscana

Om at vælge den rigtige rødvin

Der findes ikke generelle regler for, hvilke vine der er de bedste. Man bliver nødt til at sammenholde med hvilket formål, rødvinen skal bruges til. Skal rødvinen bruges til maden, skal man se på, hvilken slags kød det skal bruges til. Der er f.eks. meget forskel på, om det er til en stor oksebøf, en pastaret eller måske et stykke vildtkød. Der vil også være forskel på, om det er til rødt kød eller til gennemstegt kød, og helt generelt hvor mørk en type kød der er tale om. Rødvin gør sig også godt til et ostebord, men her vil vinvalget igen afhænge af, hvilke oste der serveres, og hvor stærke de er. Det vil sige, at det er bedst at tage stilling, hver gang der skal findes en ny rødvin og ikke bare holde sig til den, som man kender.

Køb vine fra Toscana online

Pris og kvalitet følges ofte ad, så hvis du vil have en god vin, så vælg ikke den billigste du kan finde. Det er godt givet ud at sætte sig lidt ind i, hvad der passer godt til maden. Købes vinen online, så vil der i de gode webshops være angivet hvilken slags kød, som rødvinen vil gøre sig godt til.

Ønsker du at finde en lækker rødvin fra Toscana – så se mere her.

Leave a Reply